Zonneprojecten

Nieuwe SCE regeling

Zonneprojecten op basis van SDE-regeling

Vanaf vandaag 1 april opent de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) en kun je een subsidieaanvraag indienen. 

Met de SCE-subsidie kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht.

De regeling geldt voor kleinverbruikers die samen eigenaar zijn van een productie-installatie en die in de zogenaamde postcoderoos van de installatie wonen.

Een alternatief voor de postcoderoos regeling is de SDE regeling. Deze beïnvloedt het investeringsbedrag en kan een goede optie zijn voor samenwerkingen van bedrijven om te investeren in duurzame energie. In dit geval is een postcoderoos regeling niet mogelijk. De regeling is geen directe subsidie voor de investering in een project voor duurzame opwekking, maar een exploitatievergoeding die het verschil tussen de marktprijs en de werkelijke kostprijs kan afdekken, voor de looptijd van vijftien jaar.

Secured By miniOrange