Over de Coöperatie

Energie Coöperatie Epe U.A. is in 2018 is opgericht voor en door inwoners van de gemeente Epe

De Coöperatie

Energie Coöperatie Epe U.A. is in 2018 is opgericht voor én door inwoners van de gemeente Epe. Ons doel is het bijdragen aan het terugdringen van vervuilende energiebronnen en het versterken van de lokale circulaire economie.

Wij zijn een organisatie die voor inwoners en bedrijven in alle dorpskernen van de gemeente Epe toekomstbestendige en duurzame voorzieningen bouwt.

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen investeren in duurzame energievoorzieningen zoals zonne-energie, voor een goede leefomgeving voor de huidige en de toekomstige inwoners en bezoeker van onze regio.

Particulieren, maar ook bedrijven, belangengroeperingen en verenigingen kunnen zich aansluiten. Leden beslissen mee over de toekomst van de duurzame-energievoorziening in de gemeente Epe en kunnen ook investeren in duurzame energieopwekking.

Dat kan al vanaf een klein bedrag. Doe mee!

Het bestuur

Het bestuur van Energie Coöperatie Epe bestaat op dit moment uit drie personen.

Engelbert van Oppen

Bestuurslid ECE

Jan Haverkort

Bestuurslid ECE

Hans van Dord

Bestuurslid ECE

Missie, doel, visie en kernwaarden

9

Missie

“Samen willen we onze leefomgeving duurzaam maken voor bewoners, bedrijven en bezoekers van de gemeente Epe voor nu en in de toekomst”

9

Visie

De leefomgeving en activiteiten van de gemeente Epe zijn duurzaam en ingebed in de lokale circulaire economie, wat een kleine milieu voetafdruk waarborgt, en zijn in harmonie met de kwaliteit en kenmerkende waarden van het dorpse karakter, de maatschappelijke schoonheid en de “noaberschap” mentaliteit van de bewoners en de bezoekers.

9

Doelstelling

Realiseren van een duurzame  energievoorziening binnen de gemeente Epe en daarin zelfvoorzienend te zijn vanaf 2030.

9

Kernwaarden

Onafhankelijk opererend in een werkveld van burger-belangen, overheidsbelangen en belangen van commerciële partijen en daarmee verbindend zijn om gezamenlijk oplossingen te creëren. Het op energiegebied duurzamer maken van de leefomgeving staat hierbij voorop en niet het economisch verdienmodel.

De Energie Coöperatie Epe gaat functioneren als een netwerk-organisatie, waarbij kennis wordt gebundeld door de leden, maar waarbij ook nauw wordt samengewerkt met bedrijven, onderwijs en overheid

Organisatie

De Energie Coöperatie Epe gaat functioneren als een netwerk-organisatie, waarbij kennis wordt gebundeld door de leden, maar waarbij ook nauw wordt samengewerkt met bedrijven, onderwijs en overheid. Het doel hierbij is om middels een professionele aanpak projecten uit te voeren op gebied van duurzame energievoorziening.

Verschillende projectvormen zijn denkbaar, zoals

  • Projecten onder de vlag van de Energie Coöperatie Epe
  • Projecten onder nieuw opgerichte project-coöperaties
  • Projecten in samenwerkingsverband met commerciële bedrijven.

Welke vorm wordt gekozen is afhankelijk van de omvang, keuze van de deelnemende leden, wijze van participatie van derde partijen en de wijze van financiering.

Wij werken samen met

Neem contact op

Als u vragen, ideeën, suggesties, opmerkingen heeft of met ons om de tafel wil, stuur ons een bericht! Wij zien graag dat de mensen uit de omgeving onze groene gemeenschap steunen.

info@ecepe.nl

+31 (0) 6 51 62 95 77

Postadres

Dellenweg 58, 8161 AM Epe

Secured By miniOrange