Over de Coöperatie

Opgericht voor én door inwoners van de gemeente Epe

De Coöperatie

Bij de start van de ECE in 2019 is er voor gekozen de realisatie van de projecten door een coöperatie van inwoners van Epe te doen, en is de Energie Coöperatie Epe U.A. opgericht.

Deze organisatie kan subsidies aanvragen en contractuele verplichtingen aangaan voor de aanleg en exploitatie van duurzame energievoorzieningen.

De U.A. staat voor Uitgesloten van Aansprakelijkheid, wat inhoudt dat de leden van de coöperatie niet aansprakelijk zijn voor schulden van de coöperatie.

 

Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen participeren in duurzame energievoorzieningen zoals zonne-energie, voor een goede leefomgeving voor de huidige en de toekomstige inwoners en bezoekers van onze regio.

Particulieren, maar ook bedrijven, belangengroeperingen en verenigingen kunnen zich aansluiten. Leden beslissen mee over de toekomst van de duurzame-energievoorziening in de gemeente Epe en kunnen ook investeren in duurzame energieopwekking.

Dat kan al vanaf een klein bedrag. Wij willen een coöperatie zijn voor alle inwoners van de gemeente Epe, en hopen dat met het lage, eenmalige entreebedrag van 50 euro, dat er geen financiële belemmering is om lid te worden van de ECE.

Het bestuur

Het bestuur van Energie Coöperatie Epe U.A. bestaat op dit moment uit drie personen.

Engelbert van Oppen - bestuurslid Energie Coöperatie Epe

Engelbert van Oppen

Secretaris

Hans van Dord - bestuurslid Energie Coöperatie Epe

Erik Visser

Voorzitter

Jan Haverkort - bestuurslid Energie Coöperatie Epe

Jan Haverkort

Penningmeester

Secured By miniOrange